Ако не блестите с ум и сте разсеяни, е

...
  Ако не блестите с ум и сте разсеяни, е
Коментари Харесай

Учени откриха причинителя на глупавостта

 

Ако не блестите с разум и сте разсеяни, е допустимо, в тялото ви да се е настанил ATCV-1 вирус. Екип от американски вирусолози от Johns Hopkins в Университета на Небраска в теоретичен опит са достигнали до заключението, че този вирус поврежда познавателните качества. ATCV-1 заразява мозъка и прави хората по-глупави. Откритията са оповестени в научни сборника вестник на Националната академия на науките.
  Изследователите разкрили вируса инцидентно - в процеса на проучване на микробите в човешкото гърлото. Неговата ДНК съответствува с ДНК на вирус, който живее в реки и езера, и зелени водорасли. Според американски учени, вирусът понижава вниманието на индивида - мозъкът мъчно да се взема решение задания. Това било потвърдено с проби, които участниците в опита решавали. Хората с вируса " Глупавост ", посочили неприятни резултати в осъществяването на дилемите. Бързината и точността им при образна обработка били по-ниски, в сравнение с тези, които нямали вируса - да вземем за пример, те постепенно подредили цифри във прогресивен ред.

 По-късно, специалисти повторили опита върху лабораторни мишки. Те изкуствено заразилии гризачи с вируса „ Глупавост ”. Заразените гризачи дълго търсили излаз от лабиринт и се нуждаели от 20 на 100 повече време, с цел да схванат какво да вършат. Учените забелязали смяна в генната интензивност в мозъка на мишките, която е виновна за паметта и ориентацията. Промените са засегнали повече от хиляда гени, някои от които са виновни за поддържането на имунитета.

" Това е един нов взор към инфекциозните сътрудници - някои се настаняват в човешкото тяло, причинявайки огромни вреди, като да вземем за пример Ебола вирус или грип - споделя вирусолога и началник на проучването Робърт Yolken от Училището по медицина в Университета на Небраска. Ако човек има вирус ATCV-1 дълго време ще е бавени заплеснат заради непрекъснатото въздействие на вируса върху неговото държание и схващане ".

Учените възнамеряват да продължат да изследването на вируса " Глупавост " Те допускат, че посредством смяна на съвкупността от бактерии и вируси в тялото, живеещи в симбиоза, в бъдеще ще бъде допустимо да се подобрят познавателните качества на хора носители на вируса.

Инфо: www.geo.ru

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР